Ice-Cream Jagung
Bahan-bahan ( 1 bekas )
- 2 1/2 cawan creamer coffeemate
- 2 cawan susu segar
- 1/2 cawan gula
- 1/2 tin jagung krim
- sedikit pewarna kuning
Cara-cara
- Masukkan creamer coffeemate, susu segar, gula dan kacau sehingga ia larut dan sebati.
- Masukkan pula jagung krim dan kacau sebati adunan.
- Masukkan adunan aiskrim kedalam bekas dan masukkan kedalam freezer dan biarkan ia setengah beku.
- Bila telah separuh beku, keluarkan adunan aiskrim dan masukkan adunan kedalam mixer dan pukul aiskrim sehingga ia gebu dan double up in volume.
- Masukkan kedalam bekas kembali dan bekukan. Kemudian boleh anda hidangkan.
- Nota: D menggunakan 1 tin jagung krim dan kurangkan gula kepada 1/4 cawan. Rasa manisnya secukup rasa.
No comments:
Post a Comment